marketing@dmcsrbija.com              060 1 888 947

Za ponudu izrade web sajta popunite online formu i od nas ćete dobiti ponudu u najkraćem mogućem vremenu.

 

Zatraži ponudu ovde

mobile web design 03

Prilagođavanje mobilnim uređajima

Do samo pre par godina, nije bilo bitno da li će vaš sajt biti vidljiv na svim uređajima (mobilni, tablet i td.) a sada je veoma bitno. Bitno je iz više razloga, najpre što sve veći broj ljudi koristi mobilne uređaje za pretragu interneta a drugo iz razloga vidljivosti sajta na pretraživačima. Većina posetilaca će napustiti sajt ukoliko sadržaj sajta nije podešen njihovom uređaju.

Iz ovih bitnih razloga smo mi u DMC-u ovu stvar stavili kao jednu od najbitnijih. Ukoliko imate stariji sajt koji nije prilagođen mobilnim uređajima krajnje je vreme da razmislite o preuređenju starog ili izradi novog sajta.

Tehnike izrade sajta

Postoje razne tehnike izrade web sajtova. Jedna od najpogodnijih tehnika izrade sajta je izrada u nekom od CMS sistema. Bitna karakteristika izrade sajta u nekom od CMS sistema je lakoća održavanja i nadogradnje. Takođe bitna osobina je i univerzalnost (mogućnost da vam sajt održava bilo koja osoba koja poznaje rad u odrđenom CMS sistemu).

Postoji nekoliko CMS sistema a najpoznatiji među njima (takođe i najrasprostranjeniji) su Joomla i WordPress.

WordPress je CMS sistem koji se u početku koristio za izradu manjih sajtova i kao idealno rešenje za blogove da bi danas napredovao možda i najviše od svih ostalih sistema i postao najkorišćeniji CMS sistem u svetu. Najviše zbog lakoće korišćenja i velikog broja gotovih rešenja.

Joomla spada u napredne CMS sisteme i namenjena je za izradu kako manjih web sajtova tako i za izradu velikih i masivnih portala. Glavna odlika joj je stabilnost u radu. Takođe poseduje veliki broj gotovih rešenja i lakoća upravljanja sadržajem. Najveći broj sajtova uradili smo upravo u ovom CMS sistemu.

cms

51J7B3TytEL. SL500 AC SS350

Koliko traje izrada sajta?

Sajt možete dobiti i za tri dana... ukoliko se radi o sajtu sa 5 strana od kojih je jedna kontakt strana, ukoliko imamo celokupan sadržaj unapred pripremljen i ukoliko unapred znamo šta želimo od sajta.

Međutim, najčešće nije tako. Uglavnom se kreće sa frazom “Meni treba najprostiji sajt” a ne retko završimo sa izradom portala.

Iz naše dosadašnje prakse, možemo reći da izrada sajta traje od 15 do 20 dana u zavisnosti od potreba klijenta i od njegove spremnosti na saradnju.

Cena izrade sajta

Cena izrade sajta u najvećoj meri zavisi od vaših zahteva, utrošenog vremena i funkcionalnosti koje trebamo implementirati u sami sajt. Možemo sa sigurnošću reći da profesionalna izrada sajta ne može biti ispod 200 eur. Uvek krećemo od te cene a krajnju cenu formiramo na osnovu ostalih parametara.

Kako krenuti?

Preporučujemo da nas pozovete pre nego bilo šta odlučite vezano za izradu sajta. U komunikaciji sa nama i savetima koje vam možemo dati, odlučićemo kako će teći proces izrade vašeg sajta.

happymoney

Digital Media Centar 2021.©  DMC Logo no text